29 Aralık 2017 Cuma

"Dostluk"


     Göz göze, diz dize muhabbetleri özlenir en sevilenlerin. Nefes alır gibi rutin alışılagelmiş sohbetler edilir, bolca kahkaha atılır, dünya o vakitlerde dönmeyi bırakır, en güzel kararlar alınır, fakat bir çoğu uygulanmaz tesiri geçince. Ama yine en güzel kararlardır onlar ve en doğru kişilerle alınmıştır. Huzur vardır o mekanlarda , o insanlarda. Özlenir. Zamanın değiştiremediği samimiyetlere, samimilere ithafa..

28 Aralık 2017 Perşembe

Cappadocia / Kapadokya


Sabahın ilk ışıklarıyla gökyüzünde beliren bir manzara bu. Yani öyle basit değil bu zevke erişmek. Uykundan feragat edecek, üşüyecek, sabredeceksin. Sonrası ise yüzü gülücüklerle dolduran bu güzellik. Ha burda bitmedi tam gökyüzüne el sallayıp gidiyorken yolda karşına çıkan koskoca bir balonla yan yana iki şeritten geçip bilmediğin bir sokak arası çorbacısında çorba içerek güne mütevazi bir başlangıç yapmak da günün bonusu.. 😊

Bekleyiş..


     Ben kötüyken sen iyi ol ki, bana iyi gel. Yokluğunda dalgaları dinler, gökyüzünü seyrederim. Sonunda geleceksin ya, iyisin ya; dert değil, geceler boyu kayan yıldızları sayar, dilek bile tutmam , beklerim...
     Dalgalar, dalgalar adını heceler adım adım; yaklaştıkça sen olur dört bir yanım. Bir adım daha yok olursun, bir adım daha yaklaşmışken. Olsun, ben beklerim; sonsuz değil ya olmayışın ve inanıyorum, iyisin.


Masal


Bir varmış , bir yokmuş. Masal değil bu , tam da gerçek. Güneş diyorum; daha az evvel vardı , şimdi yok. Kutsal vazifesini bizim için gerçekleştirdi ve gitti. Şimdi başka diyarlar için ışıldayacak. Biz iyi geceler derken , kimi günaydın diyecek; umutla dolu yepyeni bir güne . Oralarda kuşlar cıvıldarken, bizde ay ışığı boy gösterecek sulardaki yansımasında. Hayat ne güzel değil mi ? Çok şükür dedirtiyor her anı için . Geceyi sevene gece , gündüzü sevene gündüz verilmiş sevsin doya doya diye. Aşkın rengi kırmızı , hüznün rengi siyah olsa gerek. Her iki gün batımında aşkla dolu bir hüzün çöküyor çünkü içime . Özlüyorum; önce beni sonra benden öte beni..

27 Aralık 2017 Çarşamba

Umut



Geçerken uğramıştım hayatına. Yaprakların kızıllaşıp bulutların gözyaşı döktüğü bir akşam üstü veda edeceğim sana . Vakitlice.. Nasılsa mevsimi geldiğinde yeni silüetler belirecek sokaklarında . Nice aşıklar, nice dertliler, nice çocuklar.. Yine unutma sen beni. Bir gün çıkagelirsem garip hissettirme , belki yine mutlu olurum.

16 Aralık 2017 Cumartesi


Güneş yüzünü göstermeden önce güzelliğini gösteriyor :) // The sun shows his beauty before show its face :) .

13 Aralık 2017 Çarşamba


Gün batımını hiç Hatay Samandağ'da izlediniz mi ? Hayır mı ? O zaman imaknınız olursa lütfen deneyin.. // Did you ever watch the sunset in Hatay Samandağ ? No ? Then please try it if you have a chance.

12 Aralık 2017 Salı


Avanos sallanan köprü yanındaki muhteşem yansıma // A great shadow near the shaking bridge in AVANOS

9 Aralık 2017 Cumartesi

Hatay Samandağ da gün batımı // Sunset in Samandağ/Hatay/Turkey



Evet kapadokya paylaşımları ara ara devam edecek . Fakat bugün Hatay Samandağ da gün batımını izliyoruz. // The cappadocia post also will going on at this site. But today we are watching sunset in Samandağ - HATAY - TURKEY

Dikkat Balon Çıkabilir


Otoyol olduğuna bakmayın, karşınıza her an balon çıkabilir :) // Attention ! you can see a huge balloon on the road :)

Kapadokya Avanos // Cappadocia Avanos


Avanos a uğrayıp sallanan köprüden geçmeyi de unutmayın :) // Please go also Avanos and walk on the shaking bridge :)

8 Aralık 2017 Cuma

Kapadokya Balonları / Cappadocia Balloons



Kapadokya ya gidip de balonları izlemeden dönmek olmaz. Gidin görün ve bu atmosferi yaşayın. // If you go to Cappadocia please watch the hot air balloons in the begining of the morning. Go see and live this grat atmosphere..

Blog Amacı


Merhabalar,

Blogumda yapmış olduğum seyahatlerden fotoğraflara ve kendime ait yazılara yer vereceğim. Umarım hoş vakit geçirilen bir blog olur.

Marian

Hakkımda

Meryem SAKIZCI AVDAN     Eğitim bilgilerim:   Lisans : Sakarya Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü  Pedagojik Formasyo...